6989-359047
Κινητό Τηλέφωνο
24210-72043
Τηλέφωνο Γραφείου
Επικοινωνία

Φωτεινές Επιγραφές

Οι φωτεινές επιγραφές που η εταιρεία μας σχεδιάζει και κατασκευάζει, αποτελούν προϊόν μελέτης και πολύχρονης εμπειρίας και αφήνουν πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με δυνατότητα επιλογής από μια μεγάλη γκάμα υλικών και προφίλ υψηλής αισθητικής που με τον σωστό σχεδιασμό συνδυάζουν τις εκάστοτε διακοσμητικές απαιτήσεις αλλά και την μέγιστη λειτουργικότητα.

Οι φωτεινές επιγραφές τοποθετούνται συνήθως στις προσόψεις επαγγελματικών κτιρίων και καταστημάτων. Αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα και πόλο έλξης πελατών.  Στο σχεδιασμό χρησιμοποιείται το λογότυπο (σήμα) της επιχείρησης, οι δραστηριότητες που μας ενδιαφέρουν να τονίσουμε καθώς και οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ο κάθε υποψήφιος πελάτης.

Μια φωτεινή επιγραφή  αποτελείται από ένα πλαίσιο από προφίλ αλουμινίου , στο οποίο εσωτερικά τοποθετείται ο φωτισμός (συνήθως φθόριο ή led) και στην πρόσοψη κάποια φωτοδιαπερατή επιφάνεια από υλικά όπως το plexiglass , το βινύλιο ή το πολυκαρμπονικό.

Μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα σχήματα όπως: ορθογώνια , οβάλ, κυκλικά, σταυροί (κυρίως για φαρμακεία) αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ειδικό σχέδιο απαιτείται.

Τις φωτεινές επιγραφές μπορούμε να τις διαχωρίσουμε σε 2 μεγάλες βασικές ομάδες.

  • Φωτεινές Επιγραφές Μονής Όψης (με εικαστικό στην μία όψη μόνο και κλειστή μεταλλική πλάτη) , οι οποίες τοποθετούνται συνήθως στην πρόσοψη του κτιρίου και παράλληλα με τον δρόμο.
  • Φωτεινές Επιγραφές Διπλής Όψης (με εικαστικό και στις δύο όψεις), οι οποίες τοποθετούνται κάθετα με τον δρόμο και φαίνονται και από τις δύο κατευθύνσεις.

Επίσης υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι εφαρμογής του εκάστοτε εικαστικού (λογότυπο και κείμενα). Αυτό μπορεί να γίνει με αυτοκόλλητα γράμματα , με ψηφιακές εκτυπώσεις αλλά και με extra ανάγλυφα γραφικά (από plexi).

Μια ειδική κατηγορία φωτεινών επιγραφών είναι οι κατασκευές Block Out. Σε αυτές τις επιγραφές (μονής ή διπλής όψης) η ιδιαιτερότητα που υπάρχει είναι ότι δεν έχουμε φωτισμό σε όλη την επιφάνεια. Με ειδικά αυτοκόλλητα υλικά (μη φωτοδιαπερατά) αλλά και με την χρήση etalbond (κομμένου στο cnc router )ή λαμαρίνας (κομμένης σε laser) – έχουμε φόντο που δεν φωτίζει και αντίστοιχα τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν φωτεινά, κάτι που κάνει αυτές τις φωτεινές επιγραφές ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Οι φωτεινές επιγραφές μπορούν να βαφτούν σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων (RAL αποχρώσεις) είτε το προφίλ μόνο ή και ολόκληρες σε περίπτωση block out κατασκευής.

Τέλος, ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν και οι επιγραφές μοριακού φωτισμού.

Η κατασκευή τους γίνεται με χάραξη σε plexiglass του εκάστοτε λογοτύπου ή κειμένου, extra επικόλληση έγχρωμων βινυλίων όπου χρειάζεται και περιμετρικά προφίλ με εσωτερικά φωτισμό LED που δίνει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα , αφού στην ουσία αυτό που είναι χαραγμένο, φωτίζεται περισσότερο και ξεχωρίζει.  Είναι λεπτές και πολύ κομψές κατασκευές, με δυνατότητα εφαρμογής σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε τα σχέδια σας αλλά και τις ιδέες σας!